Snårpan och annan barnunderhållning

 

Foto: Anja Callius

Foto: Anja Callius

SNÅRPAN – VÄRLDENS BÄSTA MÄNNISKOMUS 

På kort tid har Snårpan blivit en succé och en populär figur bland barnen. Publiken har mött henne i ”Lattjo Lajban” i tv4, i ”Barnens Allsång på Skansen”, som webbreporter precis överallt, på turné med Cirkus Maximum, som nätbaserad julkalender hos Unicef och i landets folkparker och festivaler.

Foto: Anja Callius

Foto: Anja Callius

Snårpans barnföreställning kan du beställa till er förskola, folkpark, festival, eller er familjefest på företaget… Inget jobb är för smått eller stort för oss. Det är just det som är det härliga. Att ena dagen stå på Sollidenscenen på Barnens Allsång på Skansen och ha 20 000 personer i publiken, och nästa dag uppträda på en förskola med 30 barn!

Snårpans barnMUSikal finns i olika storlekar och prisklasser.

”Snårpan och den hemliga manicken – en svängig barnMUSikal” bygger på den första boken och musiksagan med samma namn och denna föreställning finns i 2 olika storlekar.

När ”Snårpans miniMUSikal” kommer i den lilla varianten, kommer endast Snårpan (men kotte-bilen följer med såklart!) Scenplatsen behöver inte vara speciellt stor. Denna föreställning är bra i det lilla sammanhanget. Rekommenderad ålder 3-9 år. Längd på föreställning: 20 min + kramkalas och fotografering efter showen. Är ni en förskola och vill boka Snårpan får alla barn, oavsett hur många de är, en plansch att ta med sig hem. Det finns också en Snårpan-tipsrunda som ni kan gå med fina priser som delas ut efter föreställningen! (T ex vid en förskoledag där alla föräldrar och syskon också är medbjudna.)

Snårpan kan också göra webbreportage hos er direkt på plats. Filmer som ni sedan kan sprida hur ni vill.

Foto: Anja Callius

Foto: Anja Callius

När vi kommer med den stora föreställningen är vi 3 skådespelare, backdrop, snurr-scen, den hemliga manicken, egen tekniker osv. Längd: ca 45 min + kramkalas, musograf-skrivning och fotografering efter showen. Rekommenderad ålder 3-9 år. Scenyta: 7 m bred scen, 5 m djup, 3 ”stängda” sidor och tak över scen. En riktig teaterföreställning i minifomat.

Foto: Anja Callius

Foto: Anja Callius

Vad handlar föreställningen om?

”Snårpan är en speciell figur. Hon är hälften människa och hälften mus. Tillsammans med sin bäste vän lille B bygger hon en hemlig manick, en ombyggd kotte som drivs med kåda. Vad hon inte vet, är att hon har en magisk kraft. Hon kan nämligen förflytta sig vart hon vill med hjälp av tankens kraft. Men vet hon egentligen hur hon ska göra för att komma tillbaka?”

Klicka HÄR för en film om föreställningen. 

 

Foto: Anja Callius”Snårpan och vad-du-vill-apparaten” bygger på den senaste boken och cd-skivan med samma namn. Denna föreställning finns i två små varianter. Antingen kommer Snårpan helt själv eller så följer en pianist med! Rekommenderad ålder 4-9 år. Längd: 26 min alt 35 min.

Vad handlar föreställningen om?

”Människomusen Snårpan och hennes bäste vän Lille B bestämmer sig för att bygga en magisk apparat som de kallar för vad-du-vill-apparaten. I apparaten kan man önska sig precis vad man vill – och vips har önskningen blivit sann! Men på den stora invigningen händer något som bara inte får hända …”

Är ni en förskola och vill boka Snårpan får alla barn, oavsett hur många de är, en plansch att ta med sig hem. Det finns också en Snårpan-tipsrunda som ni kan gå med fina priser som delas ut efter föreställningen! (T ex vid en förskoledag där alla föräldrar och syskon också är medbjudna.)

Snårpan kan också göra webbreportage hos er direkt på plats. Filmer som ni sedan kan sprida hur ni vill.

Självklart blir det kramkalas, fotografering och musograf-skrivning med alla barn direkt efter showen.

För mer info, priser, hör av dig till oss. Du hittar uppgifterna under Kontakt.

Foto: Anja Callius

Foto: Anja Callius

Snårpans böcker har i skrivandets stund sålt över 8200 ex – en fantastiskt siffra för ett litet förlag som Barnens Förlag. Det finns lika många cd-skivor med svängig barnmusik med Snårpan som det finns böcker.

Foto: Anja Callius

Foto: Anja Callius

Här är mer film med Snårpan:

Lattjo Lajban, tv 4: Snårpan berättar om manicken

Lattjo Lajban, tv 4: Snårpan om liten och stor

Snårpan med Idol-Ola: Webbreporter på Barnens Allsång på Skansen

Snårpan julkalender för Unicef: 23 dec

Snårpans julkalender för Unicef: 5 dec

Snårpan snackar känslor: Pilotprogram

Foto: Anja Callius

Foto: Anja Callius

MYSANS KULIGA ALLSÅNGSBUS

Att sjunga allsång är det roligaste som finns! Vår tids mest älskade barnvisor framförs av My Blomqvist Olsberg tillsammans med pianist. Självklart vill vi gärna att du sjunger med och gör knasiga rörelser till.  Ösig allsång för barn när den är som bäst!

Längd: ca 25 minuter.

Publik: Hela familjen

Programmet kan kortas, förlängas eller delas upp i kortare sektioner mellan andra akter.

 

SJUNG MED SANNA OCH SNÅRPAN

Nu har Snårpan och Sjung-med-Sanna skapat ett härligt barnallsångsprogram med tecken! Snårpan är inte lika bra på tecken som Sanna är och får hjälp av henne … Ja, ibland kan barnen i publiken mer tecken än vad Snårpan kan!

Det blir både rörelse-sånger och tecken-sånger som ”Huvud, axlar, knä och tå”, ”Sången om färgerna”, ”Klappa händerna när du är riktigt glad”, ”Gubben i lådan”, ”En kulen natt”, ”Först och sen-sången” och ”Valpen min”. Snårpan rockar loss och låter svansen svänga riktigt ordentligt till ”Moster Ingeborg” och ”Honky Tonk”!

Programmet framförs tillsammans med pianist.

sanna_snårpan

Kom och sjung, teckna och dansa med Snårpan och Sanna känd från filmerna SångHatten och HoppHatten!

 


2 Responses

 1. Anna-Karin Eriksson
  Anna-Karin Eriksson at · Reply

  Hej! Jag har en förfrågan på ev föreställning till våren.
  Vi är en dagmammegrupp på 31 barn iåldrarna 1-5år.
  Vilken föreställning passar bäst och vad kostar den?
  Eller om vi har en sommaravslutning med alla barn syskon föräldrar ca 100 personer?
  Med vänlig hälsning, Anna

Leave a Reply