Böcker

Foto: Anja CalliusFoto: Anja Callius

Jag har haft förmånen och glädjen att få skriva flera böcker. De  böcker jag är allra mest stolt över är bilderböckerna med barnfiguren Snårpan som i skrivandets stund sålt över 8800 ex! Snårpan finns som bilderböcker, cd-skivor och föreställning.

Jag börjar från NU och traskar mig bakåt…

Snårpan och vad-du-vill-apparaten

Bilderboken Snårpan och vad-du-vill-apparaten

Bilderboken ”Snårpan och vad-du-vill-apparaten”

Utkom 2011 på Barnens Förlag.

Tredje boken i serien om Snårpan. Alla böcker är fristående och kan läsas i vilken följd som helst.

Människomusen Snårpan och hennes bäste vän Lille B bestämmer sig för att bygga en magisk apparat som de kallar för vad-du-vill-apparaten. I apparaten kan man önska sig precis vad man vill – och vips har önskningen blivit sann! Men på den stora invigningen händer något som bara inte får hända…

Författare My Olsberg. Illustratör Lena Petersson.

Du kan läsa mer och beställa ditt eget signerade ex HÄR (I min webbshop får du plansch, vykort och bokmärke på köpet!)

RECENSIONER AV ”SNÅRPAN OCH VAD-DU-VILL-APPARATEN”:

”Snårpan är underbar och budskapet om att ”allting går” känns så rätt, så rätt. Rekommenderas varmt. Jag vill också ha en vad-du-vill-apparat! ;o)”
Tobbe Trollkarl

”Figuren är en människomus, alldeles unik, med stark personlighet och med uppdrag att förmedla tilltro. Behöver vi/mössen verkligen alla dessa prylar och saker som vi stressar omkring för att få och uppnå? Det är ett nog så angeläget tema i vår pressade nutid.

Text och bild delar på så sätt den positiva tonen som skapar bokens helhet. Här finns ett budskap ganska tydligt och omaskerat – allt finns inom oss och det gäller att tänka med mage och hjärtat. Men det är inget som skrivs på näsan, inställningen och viljan att förmedla densamma till barnen känns äkta och full av glädje.

Glädjen, den oförställda, är nästan ännu tydligare i ”Snårpan och vad-du-vill-apparaten” som musiksaga. Jag börjar lyssna på den en morgon, stressig sådan så klart, i bilen och blir – glad. Bra texter till melodier i olika genrer, allt från vals, disco och dansband till bollywood, storband och bossanova. Det är välgjort och medryckande.”
Dalila Dorai, Hallands Nyheter
”Lena Petersson är en skicklig tecknare som lyckas med att dekorera hela uppslaget med roliga detaljer. Layouten är genomtänkt, bearbetad och detaljrik, särskilt stämningsfullt är uppslaget där de alla går hem i solnedgången. Bild och text harmonierar.”
Isela Valve, BTJ

Bilderboken Snårpan och argkudden

Bilderboken Snårpan och argkudden

Bilderboken ”Snårpan och argkudden”

Utkom 2010 på Barnens Förlag

Andra boken i serien om Snårpan. Alla böcker är fristående och kan läsas i vilken följd som helst.

Lille B är säker på att hans föräldrar inte tycker om honom längre. De har ju bara tid för hans lillasyster Minimus. Men så är det såklart inte. Så Snårpan hoppar in i sin hemliga manick och färdas i det magiska ljuset till Människovärlden, där hon hittar både argkuddar och sin nya vän Hum-Humlan. Följ med på ett äventyr där Snårpan och Hum-Humlan hjälper Lille B att bli glad igen!

Text: My Blomqvist Olsberg. Illustration: Lena Petersson.

Du kan läsa mer och beställa ditt eget signerade ex HÄR. (I min webbshop får du plansch, vykort och bokmärke på köpet!)

RECENSIONER AV ”SNÅRPAN OCH ARGKUDDEN”:

”Boken tar på ett fint sätt upp de känslor som kan komma hos barn när de får syskon. Snårpan och argkudden är en fin berättelse där känslor står i centrum. Boken är lättläst med sina fina och fartfyllda illustrationer som Lena Pettersson har gjort.”
Elin Johansen, Piteåtidningen
”Man måste få visa sin ilska om man är arg, i stället för att bära den inom sig och gå omkring med småont i magen, som Lille B gör i början av boken. Och för dem som i likhet med min son visar ilska, men inte har hittat något bra objekt att låta den gå ut över, kan nog en argkudde bli en bra julklapp. Bokens tema är viktigt för små barn.”
Östersundsposten

 

Bilderboken Snårpan och den hemliga manicken

Bilderboken Snårpan och den hemliga manicken

Bilderboken ”Snårpan och den hemliga manicken”

Utkom först på Hatten Förlag 2007. Nytryck med Barnens Förlag 2010. Första boken i serien om Snårpan.

Snårpan är en speciell liten figur. Hon är hälften människa och hälften mus. Tillsammans med sin bäste vän Lille B bygger hon en hemlig manick, en ombyggd kotte som drivs med kåda. I den får hon magiska krafter och kan förflytta sig vart hon vill, bara med hjälp av tankens kraft. Men vet hon egentligen hur hon ska göra för att komma hem igen?

Snårpan ger barn självkänsla och tillit till sin egen fantasi. Och en förståelse för att allt är möjligt, bara man tror på det.

Text: My Blomqvist Olsberg. Illustration: Lena Petersson.

Du kan läsa mer och beställa ditt eget signerade ex HÄR(I min webbshop får du plansch, vykort och bokmärke på köpet!)

 

 

RECENSION AV ”SNÅRPAN OCH DEN HEMLIGA MANICKEN”:

Snårpan är en svensk originalfigur skapad för att ge barn självkänsla och tillit till sin egen fantasi och för att ge en förståelse för att allt är möjligt bara man tror på det. Det budskapet framgår både roligt och tydligt i denna mycket läsvärda och välgjorda bilderbok från 2010.
Texten är berättande och enkelt välformulerad och är mycket passande illustrerad av iögonfallande, ibland detaljrika och roligt uttrycksfulla akvarellbilder i behagliga färgtoner.
Denna bilderbok är en av de bättre barnböcker som jag har läst.”
Elisabeth Hasling, BTJ
MEDVERKAN SOM FÖRFATTARE ELLER ARTIST I …

”Mera kackel”

Utgiven på Lumio Förlag 2010

Medförfattare tillsammans med bland andra Zinat Pirzadeh, Renata Chlumska, Maria Sköld, m fl. Titeln anspelar på att kvinnors berättelser genom tiderna avfärdats som pladder, babbel, sladder eller hönsgårdskackel. Men vad det egentligen handlar om är insikter, empati och livsvisdom. Helt enkelt livsnödvändiga berättelser om livet.

Även denna gång närmar sig författarna vitt skilda företeelser och fenomen med humor, nyfikenhet, vishet, värme, lust och ursinne. Texterna behandlar allt från beslöjade kvinnor, mjölkstinna bröst, åtrå, otrohet, barnlöshet, utbrändhet, obduktion och alkoholism till döende föräldrar, turer med raggarbil, samernas renskiljning. Hollywoods kändiskvarter, de berömda Carolafläktarna och första svenskan på Mount Everest.

Kackel i den vanliga föraktfulla bemärkelsen är inte, bara i betydelsen att många kvinnliga röster blandas. De här ”hönsen” är frigående och lägger sprättägg!

Du kan läsa mer eller beställa din bok HÄR

”Utöbaravara – en längtan till havet”

Utgiven av Rekord Media och produktion 2007

I denna bok av Therese Söderström och Mats Lindfors finns även en CD-skiva längst bak som jag, Anita Strandell och Olle Eilestam har producerat och tagit fram.

Vill du beställa boken finns den HÄR och vill du endast beställa cd-skivan som finns i boken så beställer du den HÄR (och denna och endast denna kan du signerad!)

 

”STOCKHOLM”

Utgiven av Rekord Media och Produktion AB 2008

Även i denna bok finns cd-skivan ”Sommarbaravara – en längtan till havet” med längst bak i boken. Denna bok skrevs inför Världsutställningen i Zaragozza, sommaren 2008. Detta gjordes på uppdrag åt Exportrådet.

Författare: Therese Söderström

Fotograf: Mats Lindfors

 

 

Leave a Reply