Skivor

Foto: Anja Callius

Foto: Anja Callius

Jag har medverkat på och gett ut ett antal cd-skivor genom åren. En av mina första skivor gavs även ut på kassett! Det känns nästan som om det hände i ett annat århundrade …

Jag börjar från NU och traskar mig bakåt i tiden.

Aktuellt just nu:

Just nu komponerar jag och Joakim Holgersson musik till ett fullängdsalbum med figurerna Ajja & Bajja. Det kommer bli 12 låtar. Fantastiske Joachim Bergström agerar pappan och lägger all sång. Här finns en smakprov på Youtube:

 

”Allsång med Snårpan och Sanna” 

Utgiven på Hatten Förlag, 2016. En otroligt lyxig produkt bestående av DVD-film, dubbel musik-cd och kul och vackert allsångshäfte. Svängig, kul allsång för barn när den är som allra bäst.

Roll: Producent och Snårpan.

”Sjung, dansa och teckna till de bästa allsångerna med Snårpan och Sanna! På dvd-filmen kan du se och höra en massa kul och svängiga allsånger med tecken till, dansa till Snårpans musikvideor eller följa med Snårpan när hon ska handla i mataffären. På cd-skivan finns alla sångerna som Snårpan och Sanna sjunger i filmen (plus några bonusspår) och på den andra cd-skivan finns det musikbakgrunder att sjunga själv till. Självklart finns texterna till allsångerna inuti fodralet.”

Läs mer eller beställ ditt eget ex HÄR.

 

Olle & Mia LÅTAR

Olle & Mia LÅTAR

”Olle & Mia LÅTAR”

Utgiven på Hatten Förlag, 2014.

Roll: Kompositör och textförfattare till samtliga låtar, samt rösten till mamma My.

”En musik-cd med Olle och Mias alldeles egna låtar. Medryckande, enkelt, roligt och lärorikt. Sångerna lär barnen veckodagarna, månaderna, kroppsdelar, att rimma, att ljuda ord, hur man gör när man går över gatan, pratar om känslor och mycket mycket mer. Att få skapa denna cd tillsammans med begåvade Joakim Holgersson är en ynnest. Vi kommer göra mycket kul och bra saker tillsammans framöver. Vi är ett radarpar helt enkelt.”

Du kan läsa mer om cd-skivan HÄR. 

Recensioner:

”Vilken härlig skiva! Full av låtar som sätter sig omedelbart. Nu tittar vi efter bussar, bilar och krokodiler vid varje övergångsställe och Olle och Mia lärde båda barnen månaderna på en halvtimme! Välgjort och omväxlande – vi köpte två skivor till barnens dagis och behöll en själva.” Anders, pappa till 2 döttrar på 5 och 3,5 år

”En gång till! En gång till!” låter det från våra två små killar i baksätet. Skivan Olle & Mia är en otroligt trallvänlig, sprudlande, glad och intelligent skiva, som både lär barnen veckodagar och sätter ord på olika känslolägen. Till och med olika ”tack-för-maten” ramsor ryms bland de härliga sångerna till min 5-årings stora förtjusning och vi i framsätet kan inte låta bli att dra på munnen; tänk om vi hade varit så uppfinningsrika när vi var små!” Carin, mamma till Axel 4 år och John 1 år.

"Ett ögonblick" med Lena Maria Klingvall

”Ett ögonblick” med Lena Maria Klingvall

”Ett ögonblick” med Lena Maria Klingvall

Utgiven på Lena Maria Produktion AB, 2012

Roll: Kompositör på låten ”Det finns säkert något mer” och textförfattare på ”Som om du var nära”.

”Det är otroligt roligt och hedrande att få medverka med två låtar på denna påkostade platta, denna gång enbart som kompositör och textförfattare. Duetten ’Som om du var nära’ blev helt magisk.
Lena Maria slog igenom när hon medverkade i tv-programmet ’Här är ditt liv’ och hon är superstor i bland annat Japan.”
Du kan köpa ditt eget ex HÄR.

 

Snårpan och vad-du-vill-apparaten

Musiksagan Snårpan och vad-du-vill-apparaten

Musiksagan ”Snårpan och vad-du-vill-apparaten”

Utgiven på Barnens Förlag 2011

Sångtexter och manus: My Blomqvist Olsberg. Musik och produktion: My Blomqvist Olsberg och Joakim Holgersson.

Musiksagan Snårpan och vad-du-vill-apparaten bygger på bilderboken med samma namn. 11 olika musikstilar framförs av Sveriges duktigaste artister och musiker. Svängig barnmusik när den är som allra bäst. Bland musikstilarna hittar du bollywood, dansband, disco, samba, bossanova, funk osv.

Människomusen Snårpan och hennes bäste vän Lille B bestämmer sig för att bygga en magisk apparat som de kallar för vad-du-vill-apparaten. I apparaten kan man önska sig precis vad man vill – och vips har önskningen blivit sann! Men på den stora invigningen händer något som bara inte får hända…

Läs mer eller beställ ditt eget signerade ex HÄR.

 

RECENSIONER AV MUSIKSAGAN ”SNÅRPAN OCH VAD-DU-VILL-APPARATEN”:

”Snårpan och vad-du-vill-apparaten” innehåller bra budskap utan att bli pretto, för historien har verkligen glimten i ögat! Bra tänk med både återvinningscentralen och att vi ska sluta stressa. Efter ett tag började jag nästan längta efter motgångarna (!?) och precis då blev Lille B girig, vilket ledde till att hela apparaten kraschade. Bra blandning med de olika låtstilarna – min dotter Moa gillade discon bäst! Grattis till en bra bok och cd-skiva My!”
Markolio

”Snårpan är underbar och budskapet om att ”allting går” känns så rätt, så rätt. Rekommenderas varmt. Jag vill också ha en vad-du-vill-apparat! ;o)”
Tobbe Trollkarl

”En superhärlig resa med underbara karaktärer där musiken andas Gullan Bornemark och röster och musiker jobbar på riktigt:) Genomtänkt och nyskapande och ändå traditionellt…:) Kul för både små och stora … Heja! Heja!!!”
Shirley Clamp
”Figuren är en människomus, alldeles unik, med stark personlighet och med uppdrag att förmedla tilltro. Behöver vi/mössen verkligen alla dessa prylar och saker som vi stressar omkring för att få och uppnå? Det är ett nog så angeläget tema i vår pressade nutid.

Text och bild delar på så sätt den positiva tonen som skapar bokens helhet. Här finns ett budskap ganska tydligt och omaskerat – allt finns inom oss och det gäller att tänka med mage och hjärtat. Men det är inget som skrivs på näsan, inställningen och viljan att förmedla densamma till barnen känns äkta och full av glädje.

Glädjen, den oförställda, är nästan ännu tydligare i ”Snårpan och vad-du-vill-apparaten” som musiksaga. Jag börjar lyssna på den en morgon, stressig sådan så klart, i bilen och blir – glad. Bra texter till melodier i olika genrer, allt från vals, disco och dansband till bollywood, storband och bossanova. Det är välgjort och medryckande.”
Dalila Dorai, Hallands Nyheter

 

Best of Ladybird Records

Best of Ladybird Records

Best of Ladybird

Utgiven av Ladybird Records, 2009

 


 

 

Snårpan och den hemliga manicken

Musiksagan Snårpan och den hemliga manicken

Musiksagan ”Snårpan och den hemliga manicken”

Utgiven på My Blomqvist Production 2007. Nytryck på Barnens Förlag 2010.

Sångtexter och manus: My Blomqvist Olsberg. Musik och produktion: Magnus Sjögren och My Blomqvist Olsberg.

Läs mer eller beställ ditt eget signerade ex HÄR.

Snårpan är en speciell liten figur. Hon är hälften människa och hälften mus. Tillsammans med sin bäste vän Lille B bygger hon en hemlig manick, en ombyggd kotte som drivs med kåda. I den får hon magiska krafter och kan förflytta sig vart hon vill, bara med hjälp av tankens kraft. Men vet hon egentligen hur hon ska göra för att komma hem igen?

All musik och berättelsen från bilderboken och barnMUSikalen med samma namn. Speltid ca. 48 minuter.

De 9 olika sångerna är alla i olika musikstil, något jag fått mycket beröm för, av både föräldrar och barn. ”Din cd-skiva är den enda vi orkar lyssna på ett halvår i sträck” är en kommentar jag fått höra många gånger!

”Tandborst-sången” som finns med på cd-skivan är lika lång som en tandborstning ska vara och den kan du använda i badrummet när det är dags för den viktiga tandborstningen… Bra, va? Dessutom finns det 2 karaokeversioner som du kan sjunga själv till (texten finns i CD-fordralet).

RECENSIONER AV MUSIKSAGAN SNÅRPAN OCH DEN HEMLIGA MANICKEN:

Musiken på cd:n är från alla möjliga olika genrer: disco, tango, rock, reggae, pop, blues, dansband med mera. My sjunger ösigt, bra och med energisk glädje. Musiken är varierad och både förstärker sagan och för den framåt. I Min manick rockar Snårpan ordentligt. Ta med denna på barnens disco.

Snårpan är alltså en samhällsengagerad liten varelse som tar upp existentiella frågor – att man duger som man är. Hon tar även upp miljöfrågor och hittar på mycket kring att återanvända gamla saker.”

Pia Persson , Lärarnas Nyheter

Läs hela recensionen HÄR.

 

Jag är som jag är - en musiksaga med Snårpan

 

”Jag är som jag är – en musiksaga med Snårpan”

Utgiven på My Blomqvist Production 2006

Sångtexter och manus: My Blomqvist Olsberg. Musik och produktion: Magnus Sjögren och My Blomqvist Olsberg.

Denna cd-skiva är SLUTSÅLD och säljs ej längre.

 

 

 

 

 

 

Sommarbaravara - en längtan till havet

Sommarbaravara – en längtan till havet

 

”Sommarbara – en längtan till havet”

Utgiven på Ladybird Productions 2006

Underbar sommarmusik med Anita Strandell, mig och Olle Eilestam. Vi träffades på en kryssning till Spetsbergen sommaren 2004. Av vårt möte föddes en idé som blev till skivan ”Sommarbaravara – en längtan till havet” och en gäst i publiken bekostade hela skivinspelningen!!! Exempel på musikspår är Bedårande sommarvals, Vem kan segla förutan vind, Sol vind och vatten, Ångbåtsblues och Ut mot ett hav. Alla sånger handlar om havet, måsar, vatten…

Cd-skivan är SLUTSÅLD och säljs ej längre.

(Denna cd-skiva finns även i böckerna ”Utöbaravara” och ”Stockholm”, utgivna av Rekord Media.)

 

 

Bamses godnattvisor

Bamses godnattvisor

 

Bamses godnattvisor

Utgiven av Egmont, 2003

 


 

 

 

 

Smurfarna 5

Smurfarna 5

 

”Smurfarna 5”

Utgiven av Arcade 1998

”Jo då , smurf har jag varit minsann. På 3 olika plattor. Mitt namn står visserligen inte med någonstans på just denna cd-skiva, men det är jag som sjunger – jag lovar!”

 

 

 

Smurfhits 3

Smurfhits 3

 

 

”Smurfarna – Smurfhits 3”

Utgiven av Arcade Music Company 1997

 

 

 

 

 

 

Smurfhits 2

Smurfhits 2

 

 

”Smurfarna – Smurfhits 2”

Utgiven av CNR Music 1997

”Plattan sålde otroliga 220 000 (fysiska) exemplar det året och vann dessutom en Grammis om jag inte minns fel. Idag i den digitala tiden är det en nästan omöjlig siffra…”

 

 

 

 

”Älskade barnvisor” (omslag saknas)

Utgiven på Egmont Music 1996

”Denna gavs ut både på cd-skiva och kassett (!?!), med låtar som ”Blommig Falukorv” och ”Att vara barn om 100 år”. Det blev också 2 st VHS-filmer som byggde på låtarna från skivan.”

”Älskade vaggvisor” (omslag saknas)

Utgiven på Egmont Music 1996

”Denna cd gavs ut på både cd-skiva och kassett, där jag bland annat sjöng ”La la lu”, ”Mio min Mio”, ”Ovan Regbågen” och Ro ro barnet”. Liksom förra titeln finns jag och några av dessa titlar med i en VHS-film för barn med samma namn.”

 

 

Leave a Reply