Inspirationskort för ungdomar är här

Inspirationskort för ungdomar är här

inspkort_ungdomar_4725Vilken fantastisk människa du är!

Ja, utan att känna dig, så vet jag att det är så. Vi är alla unika, enastående människor som bara väntar på att få sprida glädje och ljus i världen. Vi är till för att leva och agera efter vår fulla potential genom att använda alla de magiska krafter vi bär inom oss. För tankarna vi tänker är magiska. Med tankens kraft kan vi genomföra nästan precis vad som helst. Vi kan upprepa en tanke, om och om igen, och till slut så blir den sann, även om det kanske inte kändes så från början. Vi kan helt enkelt ändra hur vi vill att det ska bli, bara genom att tänka oss fram till det vi önskar. Dåliga och negativa tankar har vi alla, de kommer och går och några enstaka knäppa tankar spelar ingen roll. Men de upprepade dåliga tankarna kan till slut bli ett mönster och det mönstret ska vi bryta. Idag kastar vi allt vi inte längre vill ha på dåliga-tankar-soptippen. Ja, nu är det dags att tänka goda, varma, generösa och glada tankar om dig själv och andra – av den enkla anledningen att de ÄR sanna. Tro mig. Jag vet.

Hur använder du korten?

Dra ett kort varje dag, ett i veckan eller ett när du känner att du behöver inspiration. Du kan göra det ensam, med en kompis eller en familjemedlem. Läs affirmationen på framsidan av kortet, gärna högt, titta på bilden och känn in vad den meningen betyder för just dig. Försök att använda varenda cell i din kropp så att affirmationen betyder något positivt, något som gör att du växer som människa och som ger dig känslan av att allt är möjligt. Du behöver inte tro på det från början, för det fiffiga är att det blir sant ju mer du tänker på det. Läs därefter texten på baksidan av kortet. Kanske finns det en koppling till något som händer i ditt eget liv just nu?

Är det något kort du känner att du behöver höra eller se varje dag, plocka ut just det kortet och sätt det där du ser det ofta; på spegeln, på kylskåpet, vid sängen, på skrivbordet …

Inspirationskorten kan också användas i skolan eller i annan gruppverksamhet. Dra ett kort, förslagsvis ett kort i veckan, och välj att ha det som ”Veckans tanke” eller ”Veckans affirmation”. Sätt upp kortet i rummet, så alla ser vilken tanke ni fokuserar på just den veckan. Läs texten på baksidan av kortet tillsammans och för en diskussion, där alla får vara med och dela sina erfarenheter. Försök att inte döma de tankar som kommer, utan lyssna in varandra och prata i vänlig ton om era gemensamma erfarenheter.

All lycka och kärlek önskar jag dig, My

Ungdomskort_-28_4733

Det är vi som gjort inspirationskorten: Text: My Blomqvist Olsberg, Illustration: Mikaela Nordlund, Grafisk form: Carolina Gårdheim