Dokumentärfilm om musik och demens startar nu

Dokumentärfilm om musik och demens startar nu

Jag spelar otroligt mycket på olika vårdhem runtom Stockholm med mitt program ”My – en kaka till kaffet”. Ett uppdrag som känns viktigare och viktigare för varje dag som går. Och igår var den första filmdagen för vår dokumentärfilm om vad musiken gör med en demenssjuk. Vilket gig! Vilken underbar publik. Jag fick sjunga med Lennart som satte sig vid pianot och spelade As time goes by. Hans fingrar fungerade, men vad han åt till frukost, det mindes han inte.

Häromdagen stod jag och tänkte: det här är bättre än ett fullsatt Globen! Och vad är det som gör det så fantastiskt? Jo, jag möter deras själar. Det är det som finns kvar, för deras kropp är bara ett hus som inte funkar längre. Vi möts, i ögonblick av total gemenskap, jag håller deras hand, sjunger i deras öra, ser dom, vi skrattar, gråter och bara är i ögonblicket just nu. Det är helt magiskt.

Jag hoppas att vi kan fånga på film det jag ser och upplever.

På bilden ser ni mig och Angelika Roberts som filmar.

My_Angelika_forsta_filmdagen