Jag ska spela Sara Jane Moore i musikalen Assassins

Jag ska spela Sara Jane Moore i musikalen Assassins

Ja, vad roligt! Jag ska spela Sara Jane Moore i Sondheim-musikalen Assassins som ska upp för första gången i Sverige i januari i Stockholm. Den sätts upp på Kägelbanan på Södra Teatern och spelas ENDAST i januari. Biljetterna släpps där den 15 oktober, men ni kan redan nu boka in dessa speldagarna i almanackan:

8 januari – PREMIÄR

9-11 januari, 13-15 januari,  17-19 januari.

Man kan också gå med i Assassins egen Facebookgrupp där man får reda på allt. Gå med HÄR.

Stephen Sondheims musikal Assassins får Skandinavienpremiär när den sätts upp på Södra Teatern i Stockholm i januari 2013. Regissör är Staffan Aspegren, som just är avslutat sitt arbete med den danska storproduktionen av Chess. Aspegren har tidigare regisserat verk av Sondheim, bl.a. Sweeney Todd på Stora Teatern i Göteborg, Malmöoperan, Göteborgsoperan och Nationaloperan i Helsingfors.

Assassins, som fick fem Tony Awards på Broadway, är Stephen Sondheims egen favoritmusikal. Den låter nio amerikanska presidentmördare genom tiderna träffas. Här berättas de nyansrika historierna bakom de svart-vita tidningsrubrikerna.

Regissören Staffan Aspegren säger: – Assassins har länge lockat mig. För sin obönhörliga vilja att oroa och ställa frågor som angår min moral och etik. Den sätter mig som människa oupphörligt i centrum, ett centrum jag ibland skulle vilja undvika. Och detta till Sondheims kanske mest lättlyssnade melodier.

– Vi är mycket glada att kunna presentera en så stark ensemble med idel ledande musikalartister verksamma i London och på de stora scenerna i Skandinavien, säger producenten Mattias Söderhielm.

I rollerna som presidentmördarna ses Nils Bergstrand, My Blomqvist Olsberg, Sonny Enell, Felix Engström, Petter Isaksson, Michael Jansson, Joakim Jennefors och Karin Mårtenson.

Assassins är översatt av Ulricha Johnson.
Scenograf är Bente Rolandsdotter och dirigent är Hanna Sandman.

John Weidman, Assassins textförfattare, skriver om bakgrunden till verket:

– Assassins föreslår, att [mördarna delar] ett desperat behov av att få utlopp för outhärdliga mindervärdeskänslor med en brinnande och destruktiv känsla av berättigande. Assassins föreslår att anledningen är att vi lever i ett land vars högst älskade nationella myt, åtminstone som den idag framställs, uppmuntrar oss att tro att i Amerika är det inte bara så att våra drömmar kan bli besannade, utan bör bli besannade, och om så inte är fallet bär någon eller något skuld till det.

Mer information och artisternas CVn fås hos:
Mattias Söderhielm, producent, Kurfursten AB, 0733-80 51 49, mattias@kurfursten.se

Odella Schattin, produktionschef, 070-697 51 77, oeschattin@gmail.com

Välkommen!