Inspirationskort för barn. Ill: Mikaela Nordlund. Texter: My Blomqvist Olsberg

Fantastisk respons på Inspirationskorten för barn

Foto: Anja Callius

Foto: Anja Callius

Vilken glädje och lycka att få respons på barnkollektionen jag skapar för Kreativ Insikt. Det är ett enormt glädjefyllt samarbete på alla plan och responsen från publiken är överväldigande.

Inspirationskorten för barn, med 36 kort i en hållare, har väckt känslor runt om i landet. Här är några mail vi fått:

”Hej! Känner att jag måste dela med mig av hur jag använde era fina inspirationskort för barn som jag köpte in till mitt företag. Jag är ute i en åk. 3:a varje onsdag och jobbar med Mindfulness. I denna klass finns det 6 barn med ngn form av diagnos, t ex ADHD. Jag avslutar varje pass med att läsa ett noga utvalt inspirationskort för barnen. Nu sist läste jag upp kortet som  heter När jag ser mig själv i spegeln känner jag mig NÖJD och jag hade lagt ut en spegel till varje barn så vi avslutade med att de alla fick se sig själv som den fina tjej/kille de är i spegeln. Responsen från barnen var fantastisk – ett barn sa t ex Jag är ju vacker :)! Jag planerar först vad passet ska innehålla och sedan bläddrar jag igenom inspirationskorten och alltid finns det ngt som passar till det jag har planerat :)!
Ulla-Karin Lundgren-Öhman

En av 36 baksidor från Inspirationskorten för barn

En av 36 baksidor från Inspirationskorten för barn

”Hej kära ni. Ni som har sån underbar kreativitet. Och kraft att göra något av era idéer. Har idag fått de superfina inspirationskorten för barn. De var så himla fina. Korten är ju väldigt inspirerande för mig som vuxen också!! Man blir alldeles varm inombords. Så tack tack tack!!”
Mariel

Den mest magiska stjärnan på himlen är jag

Den mest magiska stjärnan på himlen är jag

Först och främst vill jag säga TACK för all inspiration. Jag ville bara berätta om hur jag arbetar med mina elever med hjälp av inspirationskorten. Jag har en grupp elever (13 st) som går i tredje klass. Viktigt att veta att denna grupp elever är en grupp oroliga och tilltufsade själar. De har redan mycket i sina ryggsäckar. Jag fick börja arbeta i denna grupp i höstas. Då var gruppen mycket orolig och arbetsro och tillit till varandra existerade inte. Mitt första mål med gruppen var att få dem att respektera varandra. Då har jag haft mycket hjälp av inspirationskorten för barn. Vi började med att dra ett kort ur kortleken som vi jobbade med en veckas tid. Vi utgick från kortet och vi pratade mycket om dess betydelse, innehåll. Ibland fick eleverna i gruppvis ett kort och samtala kring.

Nu, ett halvår senare så är gruppen harmonisk och arbetsro råder. Vi arbetar fortfarande med korten men på ett helt annat sätt. Varje dag får en elev dra ett kort, jag läser högt och efter det så tar vi en tyst minut och låter innehållet bara sjunka in. Om det är så att jag råkar ha missat det så påminner eleverna mig om att vi ska dra dagens kort. TACK för att korten finns.”

Med vänlig hälsning
Vesna Kalzén, Lärare, Lilla Sätraskolan Gävle

Inspirationskort för barn

Inspirationskort för barn

”Fick ”inspirationskort för barn” i julklapp utav mina föräldrar. Korten (som är anpassade för barn) är rakt på sak och innehåller inga onödiga utsvävningar – vilket gör det mycket lättare att ta till sig. Jag älskar illustrationerna och då jag kan bli lite trött på ”vuxenkortens” ibland lite flummiga uppmaningar så är dessa kort perfekt för mig.

Jag har mina inspirationskort stående i fönsterkarmen, rakt ovanför min säng, så att det är det första jag ser på morgonen. Varje kväll går jag igenom högen och väljer ett kort som jag tycker passar mig just den kvällen, så jag vaknar alltid upp till olika. (På helgerna när jag drar mig länge på morgonen går ibland någon i min familj in och ändrar kort medan jag sover.)

Underbara kort. Alla barn (och vuxna!) borde få en hög utav dem att ha nära tillhands.”
Emmy

 

TACK ALLA för era underbara kommentarer om hur ni använder korten. Maila gärna mer och berätta – jag blir så glad!

Vill du beställa ditt eget ex, kan du gör det i min webbshop. Inspirationskorten för barn kostar 249:- och innehåller 36 kort i en hållare. Läs mer om korten HÄR. Välkommen med din beställning!

Inspirationskort för barn

Inspirationskort för barn