Vilken lycka att bli mamma

Vilken lycka att bli mamma

Om det ibland är lite skralt med uppdateringar på mina hemsidor, så beror det på att jag blivit mamma till världens finaste lille pojk. Han föddes visserligen i början på juli, men lille Wilmar går före det mesta i mitt och min mans liv. Han är ett litet underverk som får mitt hjärta att fullständigt blomma. Jag älskar honom villkorslöst och mer än vad jag någonsin kunde föreställa mig att man kunde göra. Och en mer nöjd liten varelse får man leta efter. Å andra sidan så kan både jag och min man Björn läsa av honom väldigt lätt och därmed förstå hans behov och då blir ju resultatet en nöjd liten glad kille. Han är dessutom ett matvrak, (som både sin mor och sin far), så är bara aptiten tillfredsställd tillsammans med tonvis av pussar, kärlek och uppmärksamhet så är saken biff! Det konstiga är att jag känner mig fasiken piggare nu än innan jag blev mamma! Det vågar jag knappt säga i föräldragruppen. Men det ÄR så! Eller är det en fråga om inställning? Jag kan inte låta bli att undra det (och detta får jag säkerligen äta upp framöver). Men Wilmar väcker mig fortfarande en gång i timmen nattetid och det i kombination med en rygg som värker galet mycket på natten (jag har bland annat ett diskbråck), så kan jag ju inte låta bli att tänka den tanken? Jag borde vara mer trött än vad jag är såhär ett halvår efter hans födsel. Men livet leker ju! Det är både lättare, roligare, härligare och ännu mer kärleksfullt att vara mamma än vad jag någonsin kunde föreställa mig.

Jag går alltid in för allting till 100%. Så var även fallet när vi fick veta att vi skulle bli föräldrar. Vi förberedde oss så mycket vi nånsin kunde. Vi gick på informationskvällar på BB, föräldrakurser om både förlossning och livet efter, HLR-kurs för både vuxna och barn, Annas Profylaxkurs (tack gode Gud för den kursen!) och Björn gick pappa-kurs. Jag ”jobbade av” så mycket jag kunde för att kunna vara helt fokuserad på barnet när det väl kom. I detta ingick att vi även gjorde storkok på diverse rätter för att kunna äta riktig mat även när tiden sedan inte skulle finnas att laga någon. Det blev storkok på köttfärssås, kalops, korv stroganoff, bröd och bullar! Mycket lite saker inhandlades, men det som var ett måste stod redo i källaren; barnvagn, babyskydd, skötbord… Och vem vet, det är kanske därför som föräldralivet känts lätt och skönt? För vi har inte behövt dela vår tid med Wilmar med praktiska ting?

Att bli mamma är det bästa som hänt mig. Vilken livslång lycka jag blivit tilldelad. TACK.

Foton: Tomas Hedborg

IMG_2243